Μηνυτήρια αναφορά από ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητους Έλληνες για τα γεγονότα στην ΕΡΤ

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 18:30
UPD:18:33
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Στιγμιότυπο από την  επιχείρηση εκκένωσης των εγκαταστάσεων την ΕΡΤ Α.Ε. στην Αγία Παρασκευή.

A- A A+

Μηνυτήρια αναφορά για τα γεγονότα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή το περασμένο Σάββατο κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η μηνυτήρια αναφορά αφορά σε αυτόφωρα πλημμελήματα και κακουργήματα που διεπράχθησαν, όπως υποστηρίζουν, έξω από το ραδιομέγαρο τη συγκεκριμένη ημέρα.

Στο κείμενο γίνεται ιστορική αναφορά στο κλείσιμο της ΕΡΤ και περιγραφή των γεγονότων και συνομιλιών που είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Όπως σημειώνεται, σε βάρος της κ. Κωνσταντοπούλου ασκήθηκε βία και ψυχολογική πίεση, ενώ δημιουργήθηκαν, κατόπιν εντολών, συνθήκες συμπίεσης και ασφυξίας.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κινδύνευσε από το κλείσιμο της καγκελόπορτας του ραδιομεγάρου, γλιτώνοντας χάρη στην παρέμβαση της Ραχήλ Μακρή και της εργαζόμενης στην πρώην ΕΡΤ, Θεοδώρας Μέγα.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για μεθόδευση της κατάστασης «με εντολή και αποδοχή του ενδεχομένου πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, ακρωτηριασμού ή θανάτου».

Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης και Βασίλης Χατζηλάμπρου και, από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Ραχήλ Μακρή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή