«Ρολά» στους δήμους

Κορυφώνονται την Τετάρτη οι κινητοποιήσεις
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 06:34
UPD:11:40
G4PHOTOS/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Εβδομάδα πολλαπλών κινητοποιήσεων κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο είναι αυτή που ξεκινά, με τα συνδικάτα σε θέσης μάχης εν όψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου την Τετάρτη.

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, αύριο και την Τετάρτη οι δήμοι, μετά από απόφαση των δημάρχων, ενώ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι αντιρρήσεις της Αυτοδιοίκησης – όπως αυτές διατυπώθηκαν στην έκτακτη συνέλευση της Παρασκευής - στα προωθούμενα με το πολυνομοσχέδιο μέτρα, δηλ. κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, θέση σε διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και  διεύρυνση της επιτροπείας των δήμων μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Συγκεκριμένα, στις 14.00 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών. Στη συνέχεια, στις 16.00, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση

NAFTEMPORIKIGR
Μηχανοκίνητες πορείες από ΠΟΕ - ΟΤΑ, Δημοτική Αστυνομία

Μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα υπάλληλοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί, κλιμακώνοντας τικς κινητοποιήσεις τους εν όψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία προγραμματίζει στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, απ΄ όπου θα ξεκινήσει μηχανoκίνητη πορεία. Μηχανοκίνητες πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην Περιφέρεια.

Στις 20.00 η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη της στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία καλλιτεχνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».  Στις 20.30 οργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και ολονύχτια διαμαρτυρία.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή.

Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.

Απεργούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές της πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην κινητικότητα 2.500 υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων σε δύο δόσεις.

Απεργία έχει αποφασιστεί και για την Τετάρτη 24 Ιουλίου. Την ίδια μέρα στις 11.30 το πρωί προγραμματίζεται συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις

Ματαιώσεις δρομολογίων από σήμερα έως την Τετάρτη έχει ανακοινώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της αυριανής γενικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Επιπλέον δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια και του Προαστιακού, ενώ την Τρίτη δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Προβλήματα και στις πτήσεις

Τη συμμετοχή της στην αυριανή γενική απεργία -με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00- ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα παρέχεται το παρακάτω έργο και θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:

  1. πτήσεις πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας.
  2. πτήσεις ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
  3. πτήσεις αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
  4. νοσοκομειακές πτήσεις.
  5. πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών - πρωθυπουργοί.
  6. πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Θα υπάρχει επίσης μέριμνα για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή