Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ ζήτησε ο Γ. Βρούτσης

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 14:19
UPD:17:53
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Την παραίτηση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Ηλία Κικίλια, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Με την ενέργεια αυτή διαφωνούν ηγετικά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς και εκφράζουν επίσης έντονη δυσφορία.  

ΠΑΣΟΚ: Υπονόμευση της προσπάθειας ανάσχεσης της ανεργίας

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή «συντονισμένα σημερινά δημοσιεύματα» το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει εξοργιστικό το γεγονός ότι «κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως ρουσφέτι».

Η Ιπποκράτους κάνει μάλιστα λόγο για «παραπλανητικές εντυπώσεις που υπονομεύουν την προσπάθεια για ανάσχεση της ανεργίας». Όπως υπενθυμίζει συγκεκριμένα «το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και εβδομάδες προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάσχεσης της ανεργίας με τη στήριξη 500.000 υφισταμένων θέσεων εργασίας σε κλάδους που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και τη δημιουργία περίπου 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους και κατά προτίμηση για ανέργους στις οικογένειες των οποίων δεν υπάρχει κανένα εργαζόμενο μέλος».

Όλα αυτά, επισημαίνει, «θα γίνουν με αυτοματοποιημένο και διαφανή τρόπο, καθώς η στήριξη των υφισταμένων θέσεων εργασίας θα γίνει με μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η δε κάλυψη των προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ».

Τονίζει τέλος ότι ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμη την αναγκαία υποδομή για την άμεση εφαρμογή του προγράμματος, η άμεση προώθηση του οποίου «είναι όρος αξιοπιστίας των κυβερνητικών χειρισμών σε σχέση με τη διαχείριση για την υπέρβαση της κρίσης».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή