Γερμανία: Δήλωση θα κάνει σήμερα ο πρόεδρος Βουλφ

Εν μέσω πιέσεων για παραίτησή του
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 10:36
UPD:11:11
REUTERS/THOMAS PETER

A- A A+

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ θα κάνει δήλωση στα μέσα ενημέρωσης σήμερα στις 12:00 (ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για παραίτησή του.

Παράλληλα, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ακύρωσε την επίσκεψή της στη Ρώμη και θα κάνει ανακοίνωση στις 12.30, μετά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου.

Νωρίτερα σήμερα, η αντιπολίτευση κάλεσε τον Βουλφ να παραιτηθεί από τα προεδρικά καθήκοντά του, αφού εισαγγελείς ζήτησαν από το κοινοβούλιο να άρει την ασυλία του ώστε να απαντήσει σε κατηγορίες ότι αποδέχθηκε αθέμιτα προνόμια.

Ο Βουλφ, ο οποίος επελέγη για το προεδρικό αξίωμα το 2010 από την καγκελάριο Μέρκελ, δέχεται πυρά τους δύο τελευταίους μήνες εν μέσω σκανδάλου που αφορά χρήματα και πολιτικές χάρες που μπορεί να του κοστίσει τη θέση του.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι επρόκειτο να έχει σήμερα στη Ρώμη συνομιλίες με την καγκελάριο, με θέμα την ελληνική οικονομική κρίση, μεταξύ άλλων. Θα ακολουθούσε κοινή συνέντευξη Τύπου και συνάντηση με τον πρόεδρο τη Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή