Με «λευκή απεργία» απειλούν οι δικαστές

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011 14:26

«Κατά τη διάρκεια της "λευκής" απεργίας οι δικαστές θα μειώσουν κατά 75% τον αριθμό των αποφάσεων, που εκδίδουν σήμερα, με συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών, την παραγραφή αδικημάτων και την καταδίκη της χώρας για καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, αρεοπαγίτης Χ. Αθανασίου, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

A- A A+

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα κατέλθουν σε «λευκή απεργία» εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να μειώνει την αποζημίωση ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων και το επίδομα βιβλιοθήκης προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Κατά τη διάρκεια της "λευκής" απεργίας οι δικαστές θα μειώσουν κατά 75% τον αριθμό των αποφάσεων, που εκδίδουν σήμερα, με συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών, την παραγραφή αδικημάτων και την καταδίκη της χώρας για καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με σειρά μέτρων προσπαθεί να υποβαθμίσει και να καταλύσει την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση της ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων ανέρχεται στα 870 ευρώ μηνιαίως και σήμερα έχει μειωθεί κατά 30%. Με το ίδιο ποσοστό μειώθηκε και το επίδομα βιβλιοθήκης, το ύψος του οποίου είναι σε συνάρτηση με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τον βαθμό του δικαστικού λειτουργού.

«Πλέον της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των δικαστών από την πλευρά της κυβέρνησης», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης, «καταργείται και το κράτος σε περίπτωση που οι δικαστές μετατραπούν σε δημοσίους υπαλλήλους με την κατάργηση της ισοτιμίας των τριών λειτουργιών. Αποτέλεσμα δε αυτού θα είναι η μη ύπαρξη ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά αντίθετα χειραγωγούμενης από τις ορέξεις της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή