Γ. Πεταλωτής: «Δεν υπάρχει αιφνιδιασμός»

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2010 19:03
UPD:21:34
A- A A+

Απορρίπτει η κυβέρνηση τις κατηγορίες περί «νυχτερινής» τροπολογίας για αύξηση της φορολογίας σε τσιγάρα, ποτά και τους νέους συντελεστές φορολόγησης, κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών. «Ούτε νυχτερινή τροπολογία είναι έτσι όπως την εννοούμε τη νυχτερινή τροπολογία, ούτε υπάρχει αιφνιδιασμός», δήλωσε σε συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 98,9», ο κ. Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι η τροπολογία κατατέθηκε εμπρόθεσμα και συνεπώς «την Τρίτη, το νομοσχέδιο στο οποίο μπήκε η τροπολογία, θα συζητηθεί στην Επιτροπή, που σημαίνει ότι θα γίνει όλη αυτή η επεξεργασία η οποία γίνεται κανονικά από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα υπάρξουν οι απόψεις, οι αντιρρήσεις, οι συμφωνίες της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και αφού γίνει η επεξεργασία απΆ αυτή την Επιτροπή τότε αργότερα, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα πάει και στην Ολομέλεια».

Παράλληλα χαρακτήρισε «τουλάχιστον υποκρισία και για άλλη μια φορά εξαπάτηση του Έλληνα πολίτη» τις κατηγορίες της ΝΔ περί «νυχτερινής τροπολογίας».

Όσο για το γεγονός ότι η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για την προστασία των δασών, που δεν ήταν αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι διαφορετικά «θα έπρεπε να περιμένουμε το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο πριν από το Φεβρουάριο δε θα μπορούσε να υπάρχει».

«Όταν υπάρχει δέσμευση δική μας προεκλογική, όταν θα έπρεπε νΆ αρχίσει να εφαρμόζεται όσο το δυνατόν συντομότερα αυτή η ρύθμιση, γιΆ αυτό ακριβώς χρησιμοποιήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου μία τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών να ισχύει ως νόμος του κράτους», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τη «νυκτερινή αντισυνταγματική τροπολογία» ζητεί από την κυβέρνηση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την νυκτερινή αμφίβολης Συνταγματικότητας, σε άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογία με τις γνωστές φορολογικές ρυθμίσεις, η οποία εγκαινιάζει μια πρωτοφανή σε αυθαιρεσία μεθόδευση προαναγγελίας μελλοντικής, αναδρομικής, αδιευκρίνιστου ύψους, αύξησης φόρων», όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «τη φοροεπιδρομή των μεγάλων αυξήσεων στους έμμεσους φόρους στα τσιγάρα και τα ποτά, τις οποίες μάλλον θα ακολουθήσει ανάλογη αύξηση στα καύσιμα, οι οποίες όχι μόνο θα πλήξουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, αλλά και παραβιάζουν πλήρως τις κυβερνητικές προεκλογικές δεσμεύσεις».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή