«Με την πρώτη ανάκαμψη η στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων»

Επίθεση στη ΝΔ
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 19:53
UPD:21:19

A- A A+

Με επίθεση στη ΝΔ ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός την ομιλία του, ανοίγοντας τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Όπως ανέφερε, σήμερα δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα να πάμε σε μια δικαιότερη Ελλάδα και παρά τς δυσκολίες δεν σταματάμε τον αγώνα, πάμε μπροστά.

Πρόσθεσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση κατάντησε τη χώρα απαξιωμένη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. «Προσπαθούσα να τους πείσω ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει».

Παραδεχόμενος για άλλη μία φορά πως ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις, τόνισε πως ήταν «ιστορικό μας χρέος ήταν να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, να σώσουμε τη χώρα ... Για να αντιστρέψουμε την κατάσταση που βρήκαμε αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις ... για να αποφύγουμε τη χειρότερη αδικία, κυρίως για τους αδύναμους».

Συνεχίζοντας ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στον Έλληνα εργαζόμενο: «Θέλω να εξάρω την αντοχή του ελληνικού λαού, αυτών που πόνεσαν περισσότερο, τους χαμηλοσυνταξιούχους». Και πρόσθεσε: «Με την πρώτη ανάκαμψή μας, χρωστάμε να τους στηρίξουμε με καλύτερες συντάξεις».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως ήδη «έχουμε χτίσει μια νέα αξιοπιστία» προσθέτοντας πως «βάλαμε τα θεμέλια για να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, τώρα είναι η ώρα για μεγάλες αλλαγές και ανατροπές».

Διαβεβαιώνοντας πως «μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη», έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο της χώρας.

Αφήνουμε πίσω τα σφάλματα της περιόδου της μεταπολίτευσης, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και διακήρυξε πως τα επόμενα χρόνια το μεγάλο στοίχημα είναι, επίσης, η αλλαγή της παιδείας στη χώρα και μαζί και στο κράτος πρόνοιας.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι και τόνισε: «Απαιτώ να είναι πραγματικά δύσκολοι για όσους πλουτίζουν αθέμιτα σε βάρος της χώρας», ενώ επέκρινε τα ΜΜΕ ότι κυνηγώντας την τηλεθέαση αγγίζουν τα ένστικτα του φόβου και της αυτοσυντήρησης του κόσμου.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπογράμμισε πως ο «Καλλικράτης» δεν είναι μια εκλογική διαδικασία, αλλά μια διαδικασία αναμόρφωσης της Ελλάδας. ΓιΆ αυτό και οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι μια σύγκρουση δυνάμεων για το αύριο της χώρας, τόνισε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στη ΝΔ ανέφερε: «Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές δήθεν σε "ψήφο κατά του μνημονίου", όπως λένε. Οι δυνάμεις τη συντήρησης πολύ εύκολα, όπως και να βαφτίζονται δεξιοί ή αριστεροί, μας λένε ότι για όλα φταίει η τρόικα. Δηλαδή για την διαφθορά στα νοσοκομεία μας φταίει η τρόικα; Για την φοροδιαφυγή; Για τις πελατειακές σπατάλες; Για την ντροπή με τις φαρμακευτικές δαπάνες; Για την πρωτιά μας στις ανθυγιεινές συνήθειες; Είναι κυρίως εκείνοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα και μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Εκείνοι που έλεγαν "ναι" στο εξωτερικό και "όχι" στο εσωτερικό. Εκείνοι που σήμερα αναγνωρίζουν ότι πήραμε τη σωστή απόφαση για να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Δηλαδή εκείνοι που σήμερα ομολογούν ότι ήθελαν να ψηφίσουν υπέρ, αλλά ψήφισαν κατά λόγω πολιτικού κόστους! Εκείνοι που θέλουν τα 110 δισ. ευρώ του Μηχανισμού αλλά όχι τους όρους, το λογαριασμό της στήριξης. Γιατί γνωρίζουν ότι αυτός ο λογαριασμός είναι ο λογαριασμός που πληρώνουμε όλοι μας σήμερα για τα δικά τους εγκλήματα. Είναι η ταφόπλακα της πολιτικής τους και δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή