Τα πρώτα βίντεο του drone της NASA στον Άρη που το δείχνουν να πετάει

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 09:00
UPD:09:37
NASA/JPL-Caltech/
A- A A+

Το Ingenuity έφθασε στον Άρη τον περασμένο Απρίλιο μαζί με τον προηγμένο ρομποτικό εξερευνητή της NASA. Ήταν η πρώτη φορά που ένα drone ταξίδευε έξω από τη Γη για αυτό και οι επιτελείς της αποστολής ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένοι. Έλεγαν ότι ακόμη και αν απλά σηκωθεί από το έδαφος για λίγα δευτερόλεπτα και μετά σταματήσει να λειτουργεί η αποστολή θα ήταν πετυχημένη. Αν όλα πήγαιναν καλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό το drone θα πραγματοποιούσε μάξιμουμ πέντε πτήσεις σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα. Επτά μήνες μετά το drone συνεχίζει ακάθεκτο την δράση του προκαλώντας ενθουσιασμό στην επιστημονική κοινότητα για πολλούς λόγους.

Έχει πραγματοποιήσει 15 πτήσεις ενώ παρέμεινε καθηλωμένο για περίπου οκτώ εβδομάδες εξαιτίας ατμοσφαιρικών εποχιακών μεταβολών στον Άρη για τις οποίες το Ingenuity δεν ήταν σχεδιασμένο αφού πιστευόταν ότι θα λειτουργήσει για λίγες μόλις εβδομάδες. Το drone έχει πραγματοποιήσει 15 πτήσεις και ετοιμάζεται τα επόμενα 24ωρα να πραγματοποιήσει μια ακόμη.

Είχαμε δει φωτογραφίες του drone που είχε καταγράψει το ρόβερ της NASA αλλά δεν είχαμε το είχαμε δει να πετάει. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα δύο βίντεο στα οποία βλέπουμε το Ingenuity

JPLRAW
Ingenuity Mars Helicopter’s Flight 13: Zoomed-In View From Perseverance

 

 

For more information about Perseverance:

mars.nasa.gov/mars2020/

nasa.gov/perseverance

 

Credits:

NASA/JPL-Caltech/ASU/MSSS

να πραγματοποιεί την 13η κατά σειρά πτήση του η οποία έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου.
JPLRAW
Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή αφού αποδεικνύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού που κατάφερε να εξερευνά άλλους πλανήτες στέλνοντας εκεί κάποια μηχανήματα και να παρακολουθεί από τη Γη αυτή την εξερεύνηση.

 

Προτεινόμενα για εσάς