Το Χόλυγουντ γλύτωσε μαζική απεργία, που θα τίναζε στον αέρα δεκάδες παραγωγές

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 09:03
A- A A+

Τα στούντιο του Χόλυγουντ κατέληξαν σε μια νέα εργασιακή συμφωνία με ένα από τα ισχυρότερα συνδικάτα της βιομηχανίας του κινηματογράφου, διευθετώντας τις διαφορές ως προς τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές και αποτρέποντας μια δυνητικά καταστροφική διακοπή της παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών σε όλη τη χώρα.

Αν γινόταν η απεργία που είχαν προαναγγείλει χιλιάδες μέλη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών συνεργείων, το πλήγμα για τη βιομηχανία θα ήταν δυσβάσταχτο, καθώς συνεχίζει να ταλανίζεται από τα lockdown λόγω πανδημίας. Η Netflix και η Walt Disney έχουν σημειώσει σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την αύξηση των online συνδρομών.

Το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα συνεργεία, η Διεθνής Συμμαχία Υπαλλήλων Θεατρικής Σκηνής (IATSE), ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι τα 60.000 μέλη του ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν την απεργία τους.

Αν κηρυσσόταν απεργία, θα σταματούσαν τα γυρίσματα σε μεγάλο αριθμό κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στο Χόλυγουντ και ευρύτερα, και επιπλέον θα επηρεαστούν οι παραγωγές στη Γεωργία, το Νέο Μεξικό και άλλα γυρίσματα της Βόρειας Αμερικής. Τελικά, η συμφωνία που επιτεύχθηκε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

- Υψηλότερους μισθούς για τους χαμηλότερους αμειβόμενους, καθώς και για όσους εργάζονται στο streaming

- Οι μισθοί αυξάνονται αναδρομικά κατά 3% ετησίως

- Μεγαλύτερα διαλείμματα για γεύμα

- Ημερήσια ανάπαυση 10 ωρών

- Ανάπαυση 54 ωρών τα σαββατοκύριακα

- Προσθήκη στις επίσημες αργίες των γενεθλίων του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

- Υιοθέτηση πρωτοβουλιών ποικιλομορφίας, ισότητας και ένταξης

Προτεινόμενα για εσάς