Καμπάνια της ΕΑΔ για ευαισθητοποίηση-ενημέρωση ενάντια στη Διαφθορά

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 17:28
UPD:17:40
A- A A+

Με κεντρικό μήνυμα «Η καταπολέμηση της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ μας αφορά ΟΛΟΥΣ», η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) ξεκίνησε καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, η οποία «τρέχει» τις τελευταίες ημέρες στα δημόσια μέσα μεταφοράς της Αθήνας (μετρό, λεωφορεία και ΗΣΑΠ).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Αρχής με σκοπό την ευαισθητοποίηση του επιβατικού κοινού σχετικά με την ανάγκη να δημιουργηθεί μία κοινωνική πανστρατιά ενάντια στη διαφθορά. Η καμπάνια περιλαμβάνει την προβολή video στις πλατφόρμες του μετρό, καθώς και στο εσωτερικό των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Η ΕΑΔ με τη συγκεκριμένη επικοινωνιακή της δράση έχει ως στόχο την ανάδειξη των αρνητικών επιπτώσεων της διαφθοράς για το σύνολο της κοινωνίας, δεδομένου ότι «διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες. Η καταπολέμηση της διαφθοράς μάς αφορά όλους και είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση στη χώρα μας» τονίζει.

NAFTEMPORIKI.GR

Η καμπάνια εντάσσεται σε σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης που έχει προγραμματίσει η Αρχή και θα κορυφωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου με τη διοργάνωση του 1ου Φόρουμ Ακεραιότητας (8-10 Δεκεμβρίου) και μία σειρά καινοτόμων δράσεων επικοινωνίας με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε αποκλειστικά από τα στελέχη της ΕΑΔ με μηδενικό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο και την πολύτιμη βοήθεια της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Χριστίνας Βίδου, η οποία «έντυσε» με τη φωνή της το video.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή