Περισσότερες από 2.700 οι αιτήσεις δικηγόρων-λογιστών για εκπαίδευση-πιστοποίηση για συντάξεις

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 18:25
UPD:18:28
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Πάνω από 2.700 αιτήσεις δικηγόρων, λογιστών και φοροτεχνικών έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής προκειμένου να εκπαιδευτούν και να λάβουν πιστοποίηση, με στόχο την ένταξή τους στη διαδικασία απονομής συντάξεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Λόγω του τεράστιου αριθμού επισκεπτών στην ιστοσελίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η ψηφιακή υπηρεσία τέθηκε χθες προσωρινά εκτός λειτουργίας και επαναλειτούργησε στις 14:00 σήμερα.

Κατά την πρώτη φάση εκπαίδευσης-πιστοποίησης πρόκειται να συμμετάσχουν 180 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικούς κύκλους εκπαίδευσης-πιστοποίησης. Για τη συμμετοχή τους τηρείται χρονική σειρά προτεραιότητας, η οποία θα ισχύει και για τους επόμενους κύκλους εκπαίδευσης-πιστοποίησης.

Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:

α) τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας και

β) λογιστές -φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α' τάξης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση της παρ.7 του άρθρου 4 του π.δ.340/1998 (Α' 228).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες olomeleia.gr (για δικηγόρους) και oe-e.gr (για λογιστές-φοροτεχνικούς) μέχρι και τις 30/7/2021.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή