Στις φυλακές Δομοκού ο Λαγός που θέλει να ασκεί τα καθήκοντά του στην Ευρωβουλή

Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 16:06
UPD:18:16
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρεται ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός, που έφτασε σήμερα στην Αθήνα μετά την έκδοσή του από τις βελγικές αρχές ύστερα από σχετικό αίτημα της Ελλάδας.  

Παρών θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

Η μεταγωγή του Γ. Λαγού από το αεροδρόμιο, στον αρμόδιο Εισαγγελέα, έγινε με κλούβα ο που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία»

Ο κατηγορούμενος ευρωβουλευτής υπέβαλε αίτημα να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ασκεί τα καθήκοντά του στην Ευρωβουλή και να συμμετέχει στις συνεδριάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αίτημά του, καθώς  αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, κι έτσι ο Γ. Λαγός οδηγέιται στις φυλακκές του Δομοκού.

 «Γιαννάρα γερά» φώναξαν δυο τρεις φίλοι του Λαγού έξω από το Εφετείο. Την ίδια στιγμή δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναξαν: «ο Παύλος ζει τσακiστε τους ναζί»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της», επισημαίνει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Και υπογραμμίζει: «Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή