Ισραήλ: 8 κρούσματα με την ινδική μετάλλαξη - «Μερικώς αποτελεσματικό» το εμβόλιο της Pfizer

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 10:41
UPD:10:45
REUTERS/RONEN ZVULUN
A- A A+

Το Ισραήλ έχει καταγράψει οκτώ κρούσματα με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και πιστεύει ότι το εμβόλιο Pfizer / BioNTech είναι τουλάχιστον εν μέρει αποτελεσματικό εναντίον του, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος υγείας την Τρίτη.

Τα πρώτα επτά κρούσματα της ινδικής παραλλαγής εντοπίστηκαν στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα μεταξύ ατόμων που έφτασαν από το εξωτερικό και από τότε έχουν υποβληθεί σε τεστ, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας.

«Η εντύπωση είναι ότι το εμβόλιο Pfizer έχει αποτελεσματικότητα εναντίον της μετάλλαξης, αν και μειωμένη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Hezi Levy, στο δημόσιο ραδιόφωνο του Kan, λέγοντας ότι ο αριθμός των περιπτώσεων της παραλλαγής στο Ισραήλ ήταν τώρα οκτώ.

Το υπουργείο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα σχετικά με την ινδική παραλλαγή.

Η Βρετανία και η Ιρλανδία δήλωσαν επίσης ότι διερευνούν την παραλλαγή αφού την ανίχνευσαν εντός των συνόρων τους.

Το Ισραήλ, του οποίου ο πληθυσμός είναι 9,3 εκατομμύρια, έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 81% των πολιτών ή των κατοίκων ηλικίας άνω των 16 ετών. Οι μολύνσεις και οι νοσηλείες με COVID-19 μειώθηκαν σημαντικά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή