Μ. Παγώνη: Παράταση των μέτρων, αν δεν αποδώσουν

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 08:25
UPD:08:33
Konstantinos Tsakalidis / SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Θα χρειαστεί παράταση των μέτρων στην περίπτωση που δεν αποδώσουν, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, η οποία εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη εκτίμησε την πορεία των κρουσμάτων έπειτα από τη λήψη των μέτρων και την επιβολή του lockdown, τονίζοντας πως τα μέτρα αποφασίστηκαν για να προφυλαχθεί το σύστημα υγείας ενώ υπσοτήριξε πως για να υπάρξει άρση του lockdown απαιτούνται πολύ μικρότερα νούμερα. 

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία» διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι το σύστημα δέχεται πίεση. 

«Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» τόνισε. 

 «Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο» δήλωσε δε. «Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο» τόνισε η κ. Παγώνη. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.914 νέα κρούσματα. Την ίδια στιγμή διασωληνωμένοι βρίσκονται 228 ασθενείς, ενώ 35 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή