Ε. Αχτσιόγλου: Η παροχή απλήρωτης εργασία καταπατά κάθε έννοια δικαιωμάτων του εργαζομένου

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 15:23
UPD:15:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
A- A A+

Για «οπισθοδρόμηση» και «κατεδάφιση της έννοιας της μισθωτής εργασίας» την οποία επιχειρεί να πετύχει η Κυβέρνηση προωθώντας για ψήφιση και έγκριση στη Βουλή το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την απασχόληση στις επιχειρήσεις π, έκανε λόγο η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κα Έφη Αχτζιόγλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, τη Τρίτη.

Η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι :«H κυβέρνηση επιχειρεί να νομοθετήσει την υποχρέωση του εργαζόμενου να παρέχει εργασία χωρίς αμοιβή. Μιλάμε για την πλήρη κατεδάφιση της έννοιας της μισθωτής εργασιακής σχέσης. Μία ασύλληπτη οπισθοδρόμηση».

 Η κα Αχτσιόγλου ζήτησε την άμεση απόσυρση της ρύθμισης για την απλήρωτη εργασία και  επίκρινε εκ νέου την κυβερνητική πολιτική, η οποία, όπως είπε, διακρίνεται από την «εμμονή σε συνταγές που διογκώνουν το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, η αλαζονική άρνηση της πραγματικότητας και η απαξίωση των κοινωνικών αναγκών».

Ο κατάλογος, σημείωσε, είναι μακρύς «εμμονή στις αναστολές συμβάσεων εργασίας, δηλαδή στην επιδότηση της ανεργίας αντί για την επιδότηση της εργασίας και την αναπλήρωση του μισθού», ενώ «δεν προστατεύονται οι θέσεις εργασίας». Επίσης, «η εμμονή στο αποτυχημένο πρόγραμμα “Συν-Εργασία”, για να επιβληθεί η μισή δουλειά με μισό μισθό» και προστίθενται «η μείωση του δώρου Χριστουγέννων, η επέκταση της υπερωριακής εργασίας μονομερώς από τον εργοδότη, για περισσότερες και φθηνότερες υπερωρίες. Η εκ νέου μετάθεση της αύξησης του κατώτατου μισθού».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η ύφεση του 15,2% είναι ιστορικά η χειρότερη επίδοση στον τομέα της οικονομίας. Η ανεργία αυξήθηκε κατά 2,5 μονάδες μέσα σε δύο μήνες, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί κατά 200.000. Οι επενδύσεις και η κατανάλωση καταρρέουν, όλοι οι θεμελιώδεις δείκτες της οικονομίας βρίσκονται σε καθίζηση». Η ΝΔ, πρόσθεσε, «αρνείται τη σύνδεση των πολιτικών της με την πραγματικότητα. Η στάση αυτή είναι άρνηση της πολιτικής. Προφανώς υπάρχει αιτιακή σχέση ανάμεσα στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στη ζοφερή κατάσταση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας, και αυτή η αιτιακή σχέση είναι άμεση και έκδηλη».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή