Φώφη Γεννηματά: Οι ξενοδόχοι τρέχουν και οι εργαζόμενοι αγωνιούν

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 09:43
UPD:09:43
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Για ελλιπή στήριξη του τουριστικού κλάδου κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Είναι μεγάλο το πλήγμα για την οικονομία μας, γιατί γνωρίζουμε ότι μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ στηρίζεται στην τουριστική δραστηριότητα. Γι’ αυτό φωνάζουμε μήνες τώρα ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης του κλάδου. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά δημιουργεί αντικίνητρα για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία» ανέφερε μιλώντας στο κεντρική δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως είπε, θα έπρεπε να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6% για να είναι ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός και θα έπρεπε η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι θα είναι μηδενική η προκαταβολή φόρου για τις εταιρείες που πλήττονται.

«Καθυστέρησαν να βγάλουν αποφάσεις για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. 400.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό είναι στον αέρα γιατί αρνείται η κυβέρνηση να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι κατώτερο των περιστάσεων και μίζερο. Μόλις το 4% των καταλυμάτων έχει ανταποκριθεί. Υγειονομικά πρωτόκολλα δεν υπάρχουν. Ξεκίνησαν να μιλούν για υγειονομικές ζώνες και μετά την κατακραυγή το πήραν πίσω. Μετά ήρθαν τα δωμάτια καραντίνας, τώρα αναζητούνται ξενοδοχεία καραντίνας» συνέχισε η κ. Γεννηματά για να προσθέσει: «Τρέχουν οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι αγωνιούν και δημιουργείται ένα κλίμα εξαιρετικά δύσκολο για την οικονομία».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή