Στ. Πέτσας: Ας αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμούς κι ας δώσει απαντήσεις ο κ. Τσίπρας

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 13:05
UPD:13:13
Eurokinissi/POOL
A- A A+

Εγείρονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα, σεβασμού των θεσμών και διάκρισης των εξουσιών στον τόπο μας, υποστήριξε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας τις «παρακρατικές μεθοδεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ». 

Επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, ωστόσο ζητεί πολιτικές απαντήσεις από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «θέατρο του παραλόγου» που ο κ. Τσίπρας έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, που «όχι μόνο δεν πείθει, αλλά προκαλεί τους πολίτες». 

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ

Στην προτροπή Τσίπρα περί διεύρυνσης του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Novartis ώστε να συμπεριληφθεί και ο ίδιος, ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμούς». Όπως συμπλήρωσε, «η σιωπή του διευρύνει το "πολιτικό κατηγορητήριο" στις συνειδήσεις των πολιτών».

Κατά τον κ. Πέτσα, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, «γίνεται προφανές ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα:

Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωσή του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.

Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που - από το 2018 μιλώντας στη Βουλή - υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγελλε την τότε κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως απέναντι στην «εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ», η σημερινή κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή