Λήμνος: Η ΔΕΗ την ευθύνη για τη θαλάσσια ρύπανση στη Μύρινα

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 17:34
UPD:17:37
www.limnosreport.gr
A- A A+

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εγκατάστασης της ΔΕΗ στον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής (ΑΣΠ) Λήμνου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τη θαλάσσια ρύπανση που διαπιστώθηκε απογευματινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή Αυλώνα Μύρινας, συνολικής επιφάνειας 60 τ.μ., αποτελούμενης από ιριδίζουσες κηλίδες πετρελαίου, ποσότητας 40 λίτρων.

Σύμφωνα με το λιμενικό, η ρύπανση προκλήθηκε από διαρροή σε στεγανό φρεάτιο ελέγχου του αγωγού παραλαβής καυσίμου. Μετά από έλεγχο της εγκατάστασης από προσωπικό της ΔΕΗ, διαπιστώθηκε το σημείο διαφυγής.

Από την τοπική λιμενική Αρχή, συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΔΕΗ/ΑΣΠ Λήμνου και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Παράλληλα, η απαγόρευση απόπλου που είχε επιβληθεί από τη λιμενική Αρχή Μύρινας στο δεξαμενόπολοιο «Φρες» (Ν.Π.11969) για πιθανή εμπλοκή του πλοίου στη ρύπανση αίρεται και ακυρώνεται η υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής τράπεζας για κάλυψη πιθανολογούμενου προστίμου (32.800 €), καθώς και εγγυητικής επιστολής τράπεζας ποσού ίσου με το πιθανολογούμενο ύψος καταλογισμού δαπανών του ασφαλιστικού οργανισμού στον οποίο είναι ασφαλισμένο το πλοίο (7.000 €).      

Στο σημείο ποντίστηκαν χθες πλωτό φράγμα κι απορροφητικά υλικά από ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή