Το τριών δεκαετιών έργο του Glen Luchford, σε online έκθεση

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 09:07
A- A A+

Το έργο του Βρετανού φωτογράφου τέχνης, μόδας και πορτρέτων Glen Luchford, που εκτείνεται σε τρεις δεκαετίες, καταγράφεται και προβάλλεται σε online έκθεση με τίτλο «Selected Works 1990-2020».

Ο Glen Luchford, ο οποίος γνώρισε την πρώτη του επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ιδίως με τις διαφημιστικές καμπάνιες του για τον οίκο Prada, που συνδύαζαν τη μη συμβατική αισθητική με τις εξελιγμένες τεχνικές φωτισμού, επέλεξε να συνεχίσει ενστικτωδώς να θολώνει τις γραμμές μεταξύ της τέχνης και της φωτογραφίας μόδας, διευρύνοντας τα όρια στην παρουσίασή τους.

Η έκθεση φιλοξενείται στο website του πρακτορείου Art Partner και προσφέρει στους θεατές τη δυνατότητα να την εξερευνήσουν με τον δικό τους ρυθμό, όπως θα έκαναν σε μία πραγματική γκαλερί.

Οι διαφημιστικές καμπάνιες για τον Gucci, ασπρόμαυρα πορτρέτα μουσικών καλλιτεχνών, όπως η Björk από τη δεκαετία του 1990 και φωτογραφίες της Κέιτ Μος στη Νέα Υόρκη, που παρουσιάζονται πρώτη φορά, αναδεικνύουν τη φαντασία, τον αυθορμητισμό και την ικανότητα του φωτογράφου να καταγράφει το παρόν ως πρόσωπο, καθώς και τη συναρπαστική κινηματογραφική αισθητική του.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή