Νέα Υόρκη: Σεφ μετατρέπει βραβευμένο με αστέρια Michelin εστιατόριο σε φιλανθρωπική κουζίνα

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 16:13
UPD:16:16
REUTERS/LUCAS JACKSON
A- A A+

Σε κουζίνα που προσφέρει φαγητό σε άπορους μετέτρεψε το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριό του ένας σεφ στη Νέα Υόρκη, μέσα στην υγειονομική κρίση.

Ο σεφ Ντάνιελ Χαμ του Eleven Madison Park ανέφερε –σύμφωνα με το Reuters- πως η πλουσιότερη ανταμοιβή του κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19, ήταν τα χαμόγελα των απόρων της Νέων Υόρκης.

REUTERS/LUCAS JACKSON

Οι μάγειροι στο εστιατόριο του Μανχάταν, το οποίο είχε αναδειχθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στον πλανήτη το 2017 από την Ακαδημία των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του κόσμου, ετοιμάζουν 3.000 γεύματα την ημέρα για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, αλλά και για τους αναξιοπαθούντες Νεοϋορκέζους.

Τα περισσότερα γεύματα διανέμονται σε εκκλησία του Χάρλεμ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Rethink Food, η οποία συγκεντρώνει τα φαγητά που περισσεύουν από εστιατόρια και τα διανέμει σε λιγότερο προνομιούχους.

REUTERS/LUCAS JACKSON

Ο σεφ Ντάνιελ Χαμ 

«Όταν άρχισε αυτή η κρίση και έπρεπε να σβήσουμε τα φώτα για ένα λεπτό, νιώσαμε σοκαρισμένοι όπως όλοι εξάλλου. Αλλά τότε πολύ γρήγορα αισθανθήκαμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε» εξήγησε.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις για την αναχαίτιση κορωνοϊού, θα συνεχίσει να μαγειρεύει για εκείνους που έχουν ανάγκη.

Με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή