Τουρκία: Αναστέλλεται η διεξαγωγή εκδηλώσεων έως τα τέλη Απριλίου

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 09:35
UPD:09:40
REUTERS/KEMAL ASLAN
A- A A+

Διάταγμα με το οποίο αναστέλλει όλες τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με την επιστήμη, τον πολιτισμό και την τέχνη, εξέδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη χώρα έφτασε τους τέσσερις, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, μετά τον θάνατο μιας 85χρονης γυναίκας. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία ανήλθε σε 359, ενώ οι άνθρωποι που νοσούν σχεδόν διπλασιάζονται κάθε μέρα.

Το διάταγμα που εξέδωσε ο Ερντογάν και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα, προβλέπει ότι όλες οι συναντήσεις και δραστηριότητες, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, που σχετίζονται με την επιστήμη, τον πολιτισμό, την τέχνη και άλλους παρόμοιους τομείς θα αναβληθούν ως τα τέλη Απριλίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Τούρκοι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, αλλά δεν τους ζήτησε να μείνουν μακριά από τις εργασίες τους.

Η Άγκυρα έχει αναστείλει τις πτήσεις σε 20 χώρες, έχει κλείσει σχολεία, καφέ και μπαρ και έχει απαγορεύσει τις συλλογικές προσευχές ενώ έχει αναβάλει επ'αόριστον τους αγώνες στα κύρια αθλητικά της πρωταθλήματα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή