Πτολεμαΐδα: Ένταση και χημικά σε ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 17:08
UPD:17:14
kozani.tv
A- A A+

Ένταση επικράτησε έξω από ξενοδοχείο της Πτολεμαΐδας, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται ημερίδα του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την απολιγνιτοποίηση, με κεντρικό ομιλητή τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη.

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ, συνδικάτα αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για το μέλλον της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η ένταση ξεκίνησε, όταν ομάδα διαδηλωτών παραβίασε την εξωτερική πόρτα του ξενοδοχείου, επιχειρώντας να εισβάλει στο εσωτερικό του κτιρίου.

KOZANITV

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «kozani.tv», οι δυνάμεις των ΜΑΤ αντέδρασαν άμεσα, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Χατζηδάκης: Στοίχημα η απολιγνιτοποίηση

Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Χατζηδάκης είχε ευρεία σύσκεψη με φορείς της Φλώρινας για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε «η απολιγνιτοποίηση αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο αλλά και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στόχος μας, όπως ανέφερε, είναι «να κάνουμε την περιοχή ελκυστική με τα κίνητρα που θα θεσμοθετήσουμε για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Πάντως, οι τοπικοί φορείς ζήτησαν από τον κ. Χατζηδάκη να δοθεί περισσότερος χρόνος για τη διαδικασία απολιγνιτοποίησης, αξιώνοντας την παράταση της λειτουργίας των ατμοηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ της μετάβασης της ΔΕΗ σε «καθαρότερες» μορφές ενέργειας, κάτι το οποίο θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον των εργοστασίων λιγνίτη τόσο στην Πτολεμαΐδα, όσο και στη Μεγαλόπολη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή