Θ. Φωτίου: Κινδυνεύει να ακυρωθεί η δωρεάν πρόσβαση παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς;

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 13:41
UPD:14:02
INTIME NEWS/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Για «θολό τοπίο» σε ό,τι αφορά το σύστημα της δωρεάν πρόσβασης των παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς κάνει λόγο η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι θα δίνεται ποσό 180 ευρώ το μήνα σε όσους δεν βρουν θέση σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργεί ένα απόλυτα θολό τοπίο για τις προθέσεις της κυβέρνησης» και «δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχία, τόσο στους γονείς όσο και στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η κ. Φωτίου υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδινε voucher και για τους δημοτικούς και για τους ιδιωτικούς σταθμούς και αύξησε τα κονδύλια από 170 εκατ. το 2015 (για 79.000 voucher) σε 272 εκατ. το 2019 (για 155.000 voucher) παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια ΕΣΠΑ μειώνονται».

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να εγγράψει στο π/υ του 2020 τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να καλυφθούν όλα τα παιδιά που θα κάνουν αίτηση την σχολική χρονιά 2020-21 και να διασφαλιστεί η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, δημοτικών και ιδιωτικών, και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε αυτούς» προσθέτει, σημειώνοντας πως αν υπάρξει αύξηση της ζήτησης θα πρέπει να διατεθούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι για να καλυφθεί.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή