Μέρκελ: Το Βερολίνο είναι έτοιμο για no deal Brexit

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 18:27
UPD:18:27
EPA/Guido Bergmann HANDOUT
A- A A+

Προετοιμασμένο και για ένα άτακτο Brexit είναι το Βερολίνο, τόνισε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανακοινώνοντας ότι θα συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτης με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος του Τζόνσον είναι να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να αρχίσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αποχώρησης, ειδεμή θα προχωρήσει σε Brexit με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

«Είμαστε χαρούμενοι με κάθε επίσκεψη, και πρέπει να μιλάμε, και πρέπει να βρίσκουμε καλές λύσεις», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια μιας συζήτησης στην καγκελαρία.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, μπορούμε να το πούμε αυτό, ακόμη κι αν δεν έχουμε μια συμφωνία. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα κάνω μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις, έως την τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε η Γερμανίδα κεγκελάριος.

«Νομίζω πως είναι πάντα καλύτερο να φεύγει κανείς με συμφωνία παρά χωρίς. Αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα είμαστε έτοιμοι και για την εναλλακτική», σχολίασε η Μέρκελ.

Σύμφωνα με τους «Sunday Times», ο Τζόνσον θα διαμηνύσει στη Μέρκελ ότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να σταματήσει το Brexit.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή