Μ. Βορίδης: Μέχρι τη Δευτέρα η συνολική εικόνα για τις ζημιές στις καλλιέργειες

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 18:06
UPD:18:09
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταγραφής των ζημιών στις καλλιέργειες περιοχών που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Με σχετική δήλωσή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ανέφερε πως «έως τη Δευτέρα θα υπάρχει μια συνολικότερη εικόνα της ζημιάς στις καλλιέργειες και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις αποζημιώσεις με τις δηλώσεις των πληγέντων ώστε να προχωρήσει ο καθορισμός των αποζημιώσεων και της πληρωμής».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι «θα δοθεί προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής», διευκρινίζοντας ότι «η διαδικασία των αποζημιώσεων χρειάζεται κάποιον χρόνο αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατό» ενώ κατέληξε τονίζοντας: «Συμπεριφερθήκαμε σαν να είναι όλες οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα».

Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ,η συνολική έκταση των καλλιεργειών που έχουν πληγεί ανέρχεται στα 378.500 στρέμματα. Πρόκειται για εκτάσεις στις περιφερειακές ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Βοιωτίας, Πέλλας και Ημαθίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή