Ιταλία: Τίγρεις σε τσίρκο κατασπάραξαν τον θηριοδαμαστή τους

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 10:10
UPD:10:15
shutterstock
A- A A+

Επίθεση από τις τίγρεις τις οποίες εκπαίδευε, μία μόλις ώρα προτού παρουσιάσει το νούμερό του στο τσίρκο Μαρίνα Μόντι, δέχτηκε ο 61 ετών θηριοδαμαστής Έτορε Βέμπερ. Λίγο αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή.

Το επεισόδιο συνέβη χθες το απόγευμα στο Τριτζάνο, σε μικρή απόσταση από το Μπάρι, όπου το τσίρκο έδινε παραστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως οι καραμπινιέροι, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας. Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες, μία ώρα πριν την έναρξη του θεάματος ο θηριοδαμαστής θέλησε να εκπαιδεύσει τα ζώα του και να τελειοποιήσει το νούμερό του, κάτι το οποίο συνήθιζε να κάνει.

Ξαφνικά, όμως, η μία τίγρης εξαγριώθηκε και κινήθηκε εναντίον του, με τον θηριοδαμαστή να προσπαθεί να διαφύγει, χωρίς επιτυχία γιατί τότε έσπευσαν τα άλλα τρία αγρίμια να του επιτεθούν. Ο Βέμπερ δεν κατόρθωσε να απελευθερωθεί και να βγει από το κλουβί.

Τα λεπτά που επακολούθησαν ήταν ατέλειωτα, με το προσωπικό του τσίρκου να προσπαθεί να σώσει το θύμα, χρησιμοποιώντας έως και τους πυροσβεστήρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή