Στρασβούργο: Δεν έχει επιβεβαιωθεί το τρομοκρατικό κίνητρο του δράστη

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 09:55
UPD:11:41

Ο Νουνιέζ επιβεβαίωσε το γεγονός της επιχείρησης σύλληψης, χθες, του 29χρονου δράστη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν αυτό το κίνητρο της επίθεσης.

A- A A+

Δεν αποκλείουν ούτε όμως επιβεβαιώνουν οι γαλλικές αρχές το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας – τουλάχιστον σε αυτό το σημείο της έρευνας. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας για την εσωτερική ασφάλειας Λοράν Νινιέζ, «το τρομοκρατικό κίνητρο του δράστη δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί».  

Ο Νινιέζ επιβεβαίωσε το γεγονός της επιχείρησης σύλληψης, χθες, του 29χρονου δράστη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν αυτό το κίνητρο της επίθεσης.

Την υπόθεση έχει επιληφθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Παρισιού, καθώς ούτως ή άλλως βάσει του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου, οι πολλαπλές ανθρωποκτονίες χαρακτηρίζονται πλέον τρομοκρατική ενέργεια.

Πληροφορίες της «Figaro» συμφωνούν με το σενάριο που άφησε ανοιχτό ο Νουνιέζ, ότι ενδεχομένως η επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά να ήταν μία αντίδραση του δράστη στη σύλληψη όλων των συνεργατών του την Τρίτη. Σύμφωνα με τον Γάλλο υφυπουργό, δεν αποκλείεται ο δράστης να μη βρίσκεται ακόμη στη Γαλλία.  

EURONEWS

Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή ζωής και 12 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, εκ των οποίων πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον Νινιέζ, ένας από τους σοβαρά τραυματισμένους είναι στρατιώτης που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης του δράστη.

«Ο 29χρονος δράστης που έχει φάκελο S (δηλαδή το πρόσωπο αυτό θεωρείται σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια), καταζητείται από τις δυνάμεις της τάξης. Συνολικά 350 αστυνομικοί και χωροφύλακες συνεχίζουν την κινητοποίησή τους επί του πεδίου, με την υποστήριξη εναέριων μέσων και ομάδων της αστυνομικής μονάδας RAID, της BRI (Ταξιαρχίας Έρευνας και Επέμβασης) και της δύναμης Sentinelle, αναφέρει σε ξεχωριστή ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, 420 αστυνομικοί επιχειρούν για τον εντοπισμό του δράστη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή