Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Και τα χτυπήματα των αστυνομικών συνέβαλαν στο μοιραίο

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 20:07
UPD:20:09
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Και στα χτυπήματα των τεσσάρων αστυνομικών αποδίδει τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ο ανακριτής, σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχει συντάξει. 

Οι τέσσερις αστυνομικοί που θα απολογηθούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία στις 12 Δεκεμβρίου μετά την προθεσμία που πήραν, φέρονται σύμφωνα με τον ανακριτή να «έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας του σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα κατηγορητήρια επισημαίνεται ότι «συνέπεια των κακώσεων αυτών, ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Οι αστυνομικοί αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία με το δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφεύγει. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του θανόντα.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή