Ιταλία: 184 μετανάστες στη Λαμπεντούζα, περνώντας από τη Μάλτα

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 12:13
UPD:12:15
REUTERS/ANTONIO PARRINELLO

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ρώμης, οι μετανάστες επέβαιναν σε επτά μικρές βάρκες και κατέληξαν στη Λαμπεντούζα περνώντας από τα χωρικά ύδατα της Μάλτας. Αντιδρώντας, πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι για μια ακόμη φορά η Μάλτα δεν επωμίζεται το βάρος που της αναλογεί για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού (φωτ. αρχείου).

Στη Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί που δέχεται κατά καιρούς κύματα μεταναστών από αφρικανικές χώρες έφτασαν σήμερα 184 μετανάστες προερχόμενοι από την Τυνησία.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ρώμης, οι μετανάστες επέβαιναν σε επτά μικρές βάρκες και κατέληξαν στη Λαμπεντούζα περνώντας από τα χωρικά ύδατα της Μάλτας. Αντιδρώντας, πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι για μια ακόμη φορά η Μάλτα δεν επωμίζεται το βάρος που της αναλογεί για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Να σημειωθεί ότι ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έχει δηλώσει ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα μεταβεί στην Τυνησία για να συζητήσει με την κυβέρνηση το θέμα των αυξανόμενων αναχωρήσεων μεταναστών από τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή