Τζ. Ντάιμον: Θα κέρδιζα τον Τραμπ στις εκλογές, αλλά...

Δεν βάζω υποψηφιότητα για πρόεδρος
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 19:46
UPD:19:49
EPA/RAMIN TALAIE
A- A A+

Ο Τζέιμιν Ντάιμον, αν και στέλεχος της Wall Street, έχει συνηθίσει την κοινή γνώμη σε πολιτικές παρεμβάσεις. Το τελευταίο διάστημα έχει σχολιάσει δημοσίως τις πολιτικές Τραμπ από το μέτωπο του μεταναστευτικού έως εκείνο των δαπανών για υποδομές. Ωστόσο το τελευταίο του πολιτικό «σχόλιο» προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. 

«Πιστεύω ότι θα μπορούσα να κερδίσω τον Τραμπ σε μία εκλογική αναμέτρησ» είπε ο 62χρονος επικεφαλής της JPMorgan Chase σε εκδήλωση της τράπεζας στα κεντρικά γραφεία στην Παρκ Άβενιου.

«Είμαι εξίσου σκληρός με αυτόν και είμαι πιο έξυπνος» τόνισε, συνεχίζοντας: «Θα τα πήγαινα μια χαρά. Θα μπορούσε να με χτυπήσει όσο θέλει, αλλά δεν θα είχε αποτέλεσμα. Θα περνούσα στην αντεπίθεση».

Στον απόηχο ενός κύματος σχολίων και αντιδράσεων ο Ντάιμον δήλωσε λίγο αργότερα: «Δεν  θα έπρεπε να το έχω πει. Δεν βάζω υποψηφιότητα για πρόεδρος».

Παρατήρησε μάλιστα πως το γεγονός ότι παρασύρθηκε και έκανε τέτοιες δηλώσεις «αποδεικνύει πως δεν θα ήμουν καλός πολιτικός». Όπως είπε πολύ συχνά αγανακτεί επειδή θέλει «όλες οι πλευρές να συνεργάζονται για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων». 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή