Η UEFA προετοιμάζει τρίτη διασυλλογική διοργάνωση

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 11:59
UPD:12:03
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

O Αντρέα Ανιέλι αποκάλυψε, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ECA (Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων), την ένταξη μιας τρίτης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο καλαντάρι της UEFA, που θα έρθει να προστεθεί στο Champions League και το Εuropa League.

«Εν αναμονή της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, δόθηκε ΄΄πράσινο φως΄΄ για την εισαγωγή μιας τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυξάνοντας τη συμμετοχή συνολικά στην Ευρώπη των ομάδων σε 96 την περίοδο 2021-22», υποστήριξε στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της Γιουβέντους.

Σύμφωνα με τη Sport Bild, αυτή η νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση θα μείωνε τον αριθμό των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών συλλόγων στο Europa League από 48 σε 32, φέρνοντάς τον στο επίπεδο του Champions League.

Αυτό το τρίτο τουρνουά, για το οποίο εξακολουθεί να αναζητείται όνομα, θα έχει επίσης 32 συμμετέχουσες ομάδες, δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο 96 ευρωπαϊκών ομάδων στις διοργανώσεις της ηπείρου.

Άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης γι΄ αυτό το τουρνουά, παραμένουν άγνωστες. Για 28 χρόνια (από το 1971 έως το 1999) το Κύπελλο Πρωταθλητριών, που έγινε Champions League με την αλλαγή μορφής το 1992, συνυπάρχει με το Κύπελλο UEFA, το οποίο μετονομάστηκε σε Europa League την περίοδο 2009-10 και το Κύπελλο Κυπελλούχων, που διεξήχθη για τελευταία φορά το 1999.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις