Η Κομισιόν προειδοποιεί τα κράτη-μέλη να προετοιμαστούν για το Brexit

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 14:13
UPD:20/07/2018 08:08
EPA/LAURENT DUBRULE

Έκκληση στις χώρες της Ε.Ε. να εντείνουν τις προετοιμασίες για όλα τα ενδεχόμενα στις διαπραγματεύσεις του Brexit απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ θα δημιουργήσει πιθανότατα αναταραχή.

«Το σημερινό κείμενο καλεί τα κράτη-μέλη και τους ιδιωτικούς φορείς να εντείνουν τις προετοιμασίες και ανταποκρίνεται στο αίτημα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο μήνα για εντατικοποίηση των προσπαθειών ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα και για κάθε πιθανή έκβαση», ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωση.

«Μολονότι η Ε.Ε. εργάζεται νυχθημερόν για μια συμφωνία που θα διασφαλίζει μια συντεταγμένη αποχώρηση, είναι αναμφισβήτητο ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα προκαλέσει διαταραχές - για παράδειγμα, στις αλυσίδες εφοδιασμού των επιχειρήσεων - είτε επιτευχθεί συμφωνία είτε όχι», πρόσθεσε η Κομισιόν.

EURONEWS

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να είναι έτοιμη για κάθε πιθανή έκβαση, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή