Σ. Αραβία: Το Ι.Κ. πίσω από την επίθεση στην Μπουράιντα

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 07:41
UPD:07:50
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+

Το Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου στη Σαουδική Αραβία, με ανάρτησή του σε ένα από τα μέσα προπαγάνδας του στο διαδίκτυο.

Όπως μετέδωσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA την Κυριακή, ένα στέλεχος των σαουδαραβικών σωμάτων ασφαλείας και ένας μετανάστης εργαζόμενος από το Μπαγκλαντές σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Μπουράιντα, μια πόλη στην επαρχία Κάσιμ, βόρεια του Ριάντ.

Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή εφημερίδα Αλ Νάμπα του Ι.Κ., τρεις τζιχαντιστές του σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον αστυνομικών στην Μπουράιντα. Δεν δίνεται κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Η επαρχία Κάσιμ, περιοχή όπου τηρείται σχεδόν απαρέγκλιτα η υπερσυντηρητική, ουαχαμπιτική εκδοχή του σουνιτικού ισλάμ που εφαρμόζεται στο βασίλειο, είναι από τις πιο συντηρητικές της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία - χώρα που κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές πετρελαίου- έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μια σειρά επιθέσεων ενόπλων και βομβιστών, με στόχο ιδίως στελέχη των υπηρεσιών επιβολής της τάξης. Για πολλές από τις ενέργειες αυτές, την ευθύνη έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ για άλλες η Αλ Κάιντα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή