Μίκης Θεοδωράκης: Πράξη ιστορικής ήττας η συμφωνία στο Σκοπιανό

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 11:58
UPD:12:00

«Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

«Πράξη εθνικής μειοδοσίας» χαρακτηρίζει ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης τη συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων για το ονοματολογικό, εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης.

«Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης και προσθέτει:

«Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».

«Μετά από αυτό το μεγάλο ‘Ναι’ του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή