Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων

Μικρής διάρκειας ένταση στο Σύνταγμα
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018 13:28
UPD:13:41
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 13.00 οι πορείες των συνδικάτων στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου κατευθύνθηκε η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ. Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ βρέθηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, o οποίος σε δήλωσή του νωρίτετα εξέφρασε ότι εκτίμηση ότι «η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί». «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση μέσα από κάλπικες αντιπαραθέσεις, μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει αμέσως τώρα να ανασυνταχθεί έτσι ώστε αυτό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με ισχυρό το ΚΚΕ» επισήμανε.

NAFTEMPORIKI.GR
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, την ώρα που οι πορείες των συνδικάτων κατευθύνονταν στη Βουλή. Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε εναντίον κλούβας των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Επίσης, λίγο πριν από τις 11.00 ομάδα ατόμων, που φορούσαν κράνη, ανέβηκαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και έσκισαν πανό. Νωρίτερα, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του κτηρίου της ΓΣΕΕ, ενώ ομάδα ατόμων πέταξε σκουπίδια στην είσοδο των γραφείων της ΑΔΕΔΥ όπου έγραψε και συνθήματα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή