«Τρέχει» το σχέδιο για σιδηροδρομική σύνδεση έξι λιμανιών σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 14:58
UPD:15:39
INTIME NEWS/ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Του Φάνη Ζώη
 fzois@naftemporiki.gr

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το σχέδιο για την σιδηροδρομική σύνδεση έξι λιμανιών σε Ελλάδα και Βουλγαρία, γνωστότερο ως Sea2Sea, όπως διαπιστώθηκε στις «Ημέρες Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών» που έλαβαν χώρα στη Λιουμπλιάνα, το διάστημα 25-27 Απριλίου, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Σε όλες τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η ένταξη του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς – Βάρνας – Ρούσε, η προοπτική ένταξης και της Ρουμανίας στο Έργο, καθώς και η στήριξη στις υποδομές που προωθούν τη διαλειτουργικότητα, την οδική ασφάλεια, τις συνδυασμένες μεταφορές και τις συνδέσεις των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι «Ημέρες ΔΕΔ-Μ» αποτελούν την πλέον εμβληματική εκδήλωση για τη συνδεσιμότητα των μεταφορών της Ευρώπης και προσελκύουν περισσότερους από 2.500 συμμετέχοντες: υπουργούς, δημόσιες αρχές, φορείς υλοποίησης έργων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλα δημόσια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ιδιώτες επενδυτές, την κοινωνία των πολιτών.

Την ελληνική αντιπροσωπεία συνέθεσαν, εκτός από τον κ. Σπίρτζη, ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και φορέων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των Οργανισμών Λιμένων.

Ο υπουργός Μεταφορών συμμετείχε σε τρεις υπουργικές συναντήσεις με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Νοτίου Μεσογείου και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Επίσης, συμμετείχε στη διαθεσμική συνάντηση για τη νέα δομή των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. και των βημάτων που πρέπει να γίνουν για να υπάρξουν επενδύσεις αποδοτικές στον τομέα των υποδομών και μεταφορών.

Ο υπουργός είχε παράλληλα σειρά συναντήσεων με την Επίτροπο των Μεταφορών Βιολέτα Μπουλκ, στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Βουλγαρίας, της Πολωνίας, του Λουξεμβούργου, του Βελγίου, της Ολλανδίας, των Σκοπίων, της Σλοβενίας και της Αλβανίας.

Τέλος, η  ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων, συζητήσεων και παρουσιάσεων για θέματα Διευρωπαϊκών Δικτύων  και Μεταφορών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή