Πακιστάν: Τέσσερις χριστιανοί νεκροί σε επίθεση του Ι.Κ.

Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 06:21
UPD:08:46
REUTERS/NASEER AHMED
A- A A+

Tέσσερις χριστιανοί έπεσαν νεκροί τη Δευτέρα από σφαίρες αγνώστων στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση διαπράχθηκε σε συνοικία όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

«Τρία μέλη μιας οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν όταν το ρίκσο στο οποίο επέβαιναν (...) δέχθηκε επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία, Μοάζαμ Τζα Ανσάρι. «Ο οδηγός του ρίκσο, ο οποίος ήταν επίσης χριστιανός, συγκαταλέγεται στα θύματα», συμπλήρωσε. «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι τα θύματα στοχοθετήθηκαν εξαιτίας του θρησκεύματός τους» ανέφερε ο ίδιος.

Ένα παιδί επίσης τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης και εισήχθη σε νοσοκομείο, αλλά η ζωή του εκτιμάται πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με τη SITE, μια οργάνωση που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των τζιχαντιστικών ιστοτόπων, ο βραχίονας του Ι.Κ. στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Εξτρεμιστές εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον χριστιανών και των μελών άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στο Μπαλουτσιστάν, ιδίως των σιιτών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή