ΠΓΔΜ: Τραμπουκισμός Γκρούεφσκι κατά του προέδρου της Βουλής

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 12:36
UPD:13:12
A1 ONmkd
A- A A+

Με πρωτοφανή τρόπο αντιμετώπισε τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, Αλβανό μειονοτικό Ταλάτ Τζαφέρι, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την διεύρυνση χρήσης της αλβανικής γλώσσας σε κάθε σημείο της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας όπου κατοικούν Αλβανοί.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και τέως αρχηγός του κεντροδεξιού - δεξιού VMRO - DPMNE πλησίασε την έδρα του προέδρου, του έκλεισε το μικρόφωνο, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσε ασταμάτητα το κουδούνι που έχει δίπλα του ο πρόεδρος του κοινοβούλίου για να επιβάλλει την τάξη.

EURONEWS

Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό, καθώς στη συνέχεια τράβηξε τα έγγραφα που είχε μπροστά του ο κ. Τζαφέρι, έχυσε νερό επάνω τους και, όταν ο πρόεδρος της «Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (όπως είναι το επίσημο όνομα του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ) προσπάθησε να φύγει από την αίθουσα, στάθηκε μπροστά του, κολλώντας το κεφάλι του στο δικό του, έτοιμος ουσιαστικά για μια σωματική αντιπαράθεση με τον Αλβανό μειονοτικό πολιτικό, ο οποίος ανηκει στη Δημοκρατική Ένωση για την Ολοκληρωμένη Ένταξη (DUI) του Αλί Αχμέτι.

Τελικώς, με τη βοήθεια της φρουράς, ο κ. Τζαφέρι αποχώρησε και το κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμο με 64 ψήφους σε σύνολο 120 βουλευτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβανόφ είχε αναπέμψει τον νόμο στη Βουλή, μετά την πρώτη ψήφισή του, ενώ το βράδυ της Τετάρτης ανέφερε ότι δεν πρόκειται να τον υπογράψει, μολονότι, μετά τη δεύτερη έγκρισή του, είναι υποχρεωμένος να το πράξει, σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή