Συμμορία λήστευε τουρίστες και περαστικούς στην περιοχή της Ακρόπολης

Οι Πακιστανοί συλληφθέντες περικύκλωναν τα θύματά τους και με την απειλή μαχαιριών τους αποσπούσαν χρήματα και κινητά
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 14:01
UPD:14:04
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συμμορία που λήστευε με την απειλή μαχαιριών διερχόμενους πολίτες και τουρίστες στη περιοχή της Ακρόπολης εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έπειτα από πολυήμερες έρευνες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε την Τρίτη στην περιοχή του Αιγάλεω συνελήφθησαν έξι Πακιστανοί, ηλικίας από 19 έως 34 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 19χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων μελών της συμμορίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για ληστεία καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, στη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης συνελήφθησαν 12 Πακιστανοί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας διέπρατταν το τελευταίο δίμηνο ληστείες, σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, με ιδιαίτερη σκληρότητα στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και ιδίως στον λόφο του Φιλοπάππου, δρώντας κυρίως βραδινές ώρες.

Οι συλληφέντες ενεργούσαν ομαδικά αιφνιδιάζοντας και περικυκλώνοντας τα θύματά τους. Στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή. Επιπλέον, στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν επιτεθούν σε αυτά με τα μαχαίρια που έφεραν.

Προκειμένου μάλιστα να αποτρέψουν την ταυτοποίηση τους σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, είχαν αναπτύξει δίκτυο κλεπταποδόχων στους οποίους διοχέτευαν τα κλοπιμαία. αμέσως μετά τις ληστείες που διέπρατταν.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή