Β. Κικίλιας για Έλληνες στρατιωτικούς: Έλλειψη στρατηγικής στους χειρισμούς της κυβέρνησης

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 13:42
UPD:13:42
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν αντέδρασε άμεσα στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών εξέφρασε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στoν Ant1 ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. ανέφερε συγκεκριμένα πως η Ελλάδα έχει ακόλουθο Άμυνας στην Άγκυρα και πως θα έπρεπε από τη πρώτη στιγμή να είναι στην Αδριανούπολη. «Έπρεπε η ελληνική Πολιτεία να τους εξασφαλίσει την καλύτερη εκπροσώπηση, είχαμε θέμα ακόμα και με τη μετάφραση. Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ ήταν στην Ελλάδα την ημέρα του περιστατικού, συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο. Δεν είδαμε τις πρώτες ώρες να γίνεται παράσταση στη συμμαχία. Αντίθετα, είδαμε προβλέψεις από κυβερνητικά στελέχη οι οποίες απέτυχαν όλες» είπε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως στους χειρισμούς της κυβέρνησης υπάρχει αντιφατικότητα και σίγουρα έλλειψη στρατηγικής.

«Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, με την πρέπουσα εγκράτεια πρώτοι μιλήσαμε για εθνική στάση, χαμηλούς τόνους, ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Αλλά η πολιτική πάντα κρίνεται εκ του αποτελέσματος» συνέχισε.

Σημείωσε ωστόσο ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει την εθνική γραμμή και θα προσπαθήσει να βοηθήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της για να προσθέσει πως «όταν θα επιστρέψουν οι στρατιωτικοί μας, θα έρθει η ώρα να αποκαλυφθεί τι ακριβώς συνέβη».

«Προτάσσουμε το να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πυγμή, με στρατηγική, με συγκεκριμένες κινήσεις, από αυτούς οι οποίοι αποφασίζουν» είπε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή