Νέα διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 10:01
UPD:10:58
REUTERS/COSTAS BALTAS

Νέα άδεια χορηγήθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών στον Δημήτρη Κουφοντίνα που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της 17Ν.

Ο «Λουκάς» της 17Ν θα βγει αύριο στις 9 το πρωί από τις φυλακές και θα επιστρέψει μετά από δυο μέρες.

Πριν από δύο μήνες ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει άδεια για μια μέρα από τις φυλακές, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Όπως και την προηγούμενη φορά, η απόφαση του Συμβουλίου στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη. 

Σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα, ο «φαρμακοχέρης» της 17Ν δικαιούται άδεια από τη φυλακή από τη στιγμή που συμπλήρωσε 8 χρόνια εγκλεισμού  και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. 

Όπως αναφέρεται στον Κώδικα, για τη χορήγηση της άδειας, η οποία δίδεται για τη σταδιακή επανένταξή του στην κοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του, δεν κρίνεται η βαρύτητα ή πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά του μέσα στις φυλακές. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα επιστρέψει στη φυλακή την Κυριακή στις 9 το πρωί. Οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί είναι η διαμονή στο σπίτι του στο Βαρνάβα, η μη απομάκρυνσή του από τον Δήμο και η παρουσία του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του 2 φορές την ημέρα. 

 

 

Δημοφιλή