Συνεχίζονται οι ουρές για τις ηλεκτρονικές κάρτες στα ΜΜΜ

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 20:11
UPD:20:18
Naftemporiki.gr
A- A A+

Συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα οι ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων πολλών σταθμών του μετρό, όπου προσέρχονται πολίτες για την έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μάλιστα, ορισμένοι πολίτες προνόησαν κρατώντας μαζί τους σκαμνάκια, καθώς ουρές σχηματίστηκαν από το πρωί σε αρκετούς σταθμούς.

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε συγγνώμη από όσους έχουν ταλαιπωρηθεί για να προμηθευτούν ηλεκτρονικές κάρτες για τις μετακινήσεις τους με τα ΜΜΜ, ενώ απέδωσε τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των καρτών στο γεγονός ότι τα κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο, αλλά και σε μια «θεσμική καθυστέρηση» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παράλληλα με σημερινές του δηλώσεις ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι «οι χάρτινες κάρτες θα ισχύουν έως τις 5 και 15 Νοεμβρίου για όσους δεν προλάβουν να εκδώσουν τις νέες προσωποποιημένες κάρτες στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ή με την κατάθεση ανοιχτών φακέλων στα εκδοτήρια».

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μποούν να αναζητούν πληροφορίες για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών εδώ.

Εν τω μεταξύ ο ΟΑΣΑ απευθύνει έκκληση στο επιβατικό κοινό για τη χρήση της διαδικασίας του ανοιχτού φακέλου για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, ώστε να εκλείψουν οι ουρές στα εκδοτήρια.  

Η διαδικασία του ανοιχτού φακέλου αφορά όλους τους κατόχους μηνιαίων καρτών κανονικής τιμής, καθώς και τους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που διαθέτουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017. Η σχετική δυνατότητα παρέχεται και στους φοιτητές.

Σημειώνεται ότι η παράδοση του ανοικτού φακέλου γίνεται σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ.

Βήματα έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας με τη διαδικασία του ανοιχτού φακέλου

ΒΗΜΑ 1. Προετοιμασία φάκελου μεγέθους Α4 με τα ακόλουθα στοιχεία:

1.Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017).

2.Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ.

3.Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.

4.Εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr.

5.Στη περίπτωση των φοιτητών χρειάζεται προσκόμιση φωτοτυπίας ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ.

ΒΗΜΑ 2. Αναγραφή στοιχείων επί του φακέλου

Αναγράφονται επί του φακέλου τα ακόλουθα στοιχεία: Όνομα, επώνυμο και

διεύθυνση, όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ) μέσω ταχυδρομείου. 

ΒΗΜΑ 3. Ο φάκελος παραδίδεται ανοικτός σε οποιοδήποτε σταθμό των γραμμών 1,2,3 της ΣΤΑΣΥ, χωρίς αναμονή για την έκδοση της κάρτας

Παράδοση του ανοικτού φακέλου (σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ, σε προκαθορισμένα σημεία με ειδική σήμανση).

Οι φάκελοι διαχειρίζονται με ασφαλή διαδικασία.

ΒΗΜΑ 4. Αποστολή του φακέλου στη διεύθυνση επιλογής των επιβατών

Ο φάκελος με την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα χωρίς κόμιστρο και τα λοιπά στοιχεία, αποστέλλεται ταχυδρομικά στη διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο.

ΒΗΜΑ 5. Φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας με προϊόντα κομίστρου

Η προσωποποιημένη κάρτα, η οποία αποστέλλεται ταχυδρομικά, δεν είναι φορτισμένη με κόμιστρο.

Οι επιβάτες πηγαίνουν σε οποιοδήποτε «Αυτόματο Μηχάνημα Επαναφόρτισης Καρτών» (ΑΜΕΚ) των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ και στις στάσεις του Τραμ της ΣΤΑΣΥ ή στα εκδοτήρια της ΟΣΥ ή και στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr και φορτίζουν την προσωποποιημένη κάρτα, με όποιο προϊόν επιθυμούν (30 ημερών, εισιτήριο των 1,40 ευρώ, κ.λπ).

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή