Λίστα Λαγκάρντ: Απαλλαγή Ι. Διώτη εισηγείται η εισαγγελέας

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 16:09
UPD:17:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

(φωτογραφία αχείου / ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης καταθέτει σαν μάρτυρας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013). 

Ουδεμία ζημία για το ελληνικό Δημόσιο προέκυψε από τους χειρισμούς του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στην υπόθεση για τη λίστα Λαγκάρντ, επισήμανε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, η πράξη της κακουργηματικής απιστίας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος δεν στοιχειοθετείται και ζήτησε την πλήρη απαλλαγή του.

«Δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι γνώριζε πως θα επέλθει ελάττωση της δημόσιας περιουσίας. Αλλωστε, παρέμεινε στη θέση αυτή μόνο 1,5 έτος και δεν γνωρίζουμε τι θα έκανε αν συνέχιζε τη θητεία του» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, προσθέτοντας πως «ουσιαστικά ο κ. Διώτης ήταν εκείνος που διέσωσε τα 2.059 αρχεία, τη στιγμή που αντέγραψε το usb και το παρέδωσε στον νέο υπουργό Οικονομικών Β. Βενιζέλο, κίνηση με την οποία αναιρείται ο δόλος του».

Ακόμη, στην εισήγησή της η εισαγγελέας τόνισε ότι δεν ήταν μόνο ο κ. Διώτης που γνώριζε για τη λίστα, έτσι ώστε να την καταστρέψει. 

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 24 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή