Εξηγήσεις ζήτησε η Τουρκία από τον Γερμανό πρέσβη

Για φιλοκουρδική συγκέντρωση στην Κολωνία
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 11:43
UPD:11:43
EPA/ROLAND WEIHRAUCH

Η Τουρκία κάλεσε τον Γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με συγκέντρωση Κούρδων στην Κολωνία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, σε μία ακόμη εστία έντασης στις σχέσεις Βερολίνου- Άγκυρας.

«Καταδικάζουμε τη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης στη γερμανική πόλη της Κολωνίας από ομάδες - παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και το γεγονός ότι επετράπη από τις γερμανικές αρχές η τρομοκρατική προπαγάνδα. Εκφράσαμε την έντονη αντίδρασή μας στον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, τον οποίο καλέσαμε στο υπουργείο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι το Σάββατο περίπου 3.000 υποστηρικτές των Κούρδων διαδήλωσαν στην Κολωνία κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα υπέρ της αποφυλάκισης του έγκλειστου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε πραγματοποιηθεί την 3η Σεπτεμβρίου, όπου 25.000 υποστηρικτές των Κούρδων διαδήλωσαν στην Κολωνία εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν αφίσες του φυλακισμένου ηγέτη του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), το οποίο Ε.Ε. και ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δεν κάνει αρκετά για να αποτρέψει τις όποιες δραστηριότητες του PKK.

«Η προσέγγιση "δύο μέτρα δύο σταθμά" που έχει υιοθετήσει η Γερμανία σε σχέση με τον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας εγείρει ανησυχίες. Καλούμε τη Γερμανία να υιοθετήσει μια ηθική στάση εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας», επισημαίνεται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή