ΔΗΜΑΡ για Μητσοτάκη: Εξαγγελία παροχών ανεξαρτήτως κόστους

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 23:57
UPD:23:58
SOOC/Nikos Libertas

Η έξοδος από την κρίση και η πολιτική αλλαγή απαιτούν εθνική συνεννόηση, τονίζει η ΔΗΜΑΡ και σημειώνει πως όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

Το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, συνιστώσας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε σχόλιο του για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, επισημαίνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη σημερινή του ομιλία με απλές διαπιστώσεις για την οδυνηρή κατάσταση της χώρας, ξεχνώντας όμως να αναφέρει ότι αυτή είναι αποτέλεσμα τόσο των πολιτικών της ΝΔ, ιδίως την περίοδο 2004-2009, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2,5 χρόνια». Εκτός εάν πρόκειται για αυτοκριτική της παράταξης του, συμπληρώνει στο σχόλιο της η Δημοκρατική Αριστερά και προσθέτει:

«Τόνισε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τις ιδεοληψίες αναφερόμενος, όμως, μόνο στον κρατισμό και όχι στο νεοφιλελευθερισμό. Δεν μίλησε καθόλου για την μισθωτή εργασία και για το πώς θα αντιμετωπίσει την φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Επεσήμανε ότι η πρώτη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι η μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά δεν μας εξήγησε γιατί δεν την έκανε ο ίδιος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πριν από μόλις τρία χρόνια. Παρουσίασε μία δέσμη προτάσεων χωρίς καμία κοστολόγηση. Δεν μας είπε πού θα βρει τα χρήματα για να προχωρήσει σε όλες αυτές τις αλλαγές, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμεύσει την χώρα σε μακροχρόνια λιτότητα».

Στο πνεύμα αυτό, η Δημοκρατική Αριστερά συνοψίζει ότι «φαίνεται ότι η ΔΕΘ εμπνέει τους αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παροχές ανεξαρτήτως κόστους» και υπογραμμίζει ότι η πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει με μοντέλα αυτοδύναμων κυβερνήσεων περασμένων δεκαετιών όπως οραματίζεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Η έξοδος από την κρίση και η πολιτική αλλαγή απαιτούν εθνική συνεννόηση, όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης τόσο το καλύτερο για τη χώρα» τονίζει καταληκτικά η ΔΗΜΑΡ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή