ΥΠΕΞ: Ανυπόστατα τα περί δήθεν θέμα κυρώσεων και ελληνικού βέτο για Βενεζουέλα

Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017 19:19
UPD:19:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Ανυπόστατα χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών τα περί δήθεν θέμα κυρώσεων της Ε.Ε. και ελληνικού βέτο κατά τη συζήτηση στις Βρυξέλλες για τη Βενεζουέλα και τις πρακτικές του Μαδούρο.

Σχολιάζοντας δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, το ΥΠΕΞ τον καλεί σε ανακοίνωσή του «αντί να αναπαράγει ανακριβή δημοσιεύματα για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της Βενεζουέλας κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες»,να διαβάσει τις σχετικές δηλώσεις που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα η ΕΕ, καθώς και τη δήλωση που η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ εξέδωσε για το θέμα στο όνομα όλης της ΕΕ.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει πως είναι ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν θέμα κυρώσεων και ελληνικό βέτο, κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες και τονίζει πως δυστυχώς, η ΝΔ δεν μπορεί να αποφύγει τον πειρασμό να επικαλείται ως ερωτήματα αυτά τα δημοσιεύματα.

«Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει πως ο χειρότερος σύμβουλος στην εξωτερική πολιτική είναι τα κίτρινα δημοσιεύματα στον Τύπο» αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η Εκπρόσωπός της για την  Εξωτερική Πολιτική, δεν αναγνωρίζει την Συντακτική Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα και εκφράζει έντονες ανησυχίες για τις πρακτικές του καθεστώτος Μαδούρο. Εν τω μεταξύ, σημερινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν ότι η επιβολή κυρώσεων απετράπη εξαιτίας ανησυχιών και αντιρρήσεων και της Κυβέρνησης Τσίπρα».

Υπογράμμιζε ότι οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι ασαφείς και η κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή. «Την ίδια ώρα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν κάθε σχετικό ψήφισμα καταδίκης που έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» σημείωνε.

Καλούσε το Υπουργείο Εξωτερικών να διευκρινίσει επιτέλους με τρόπο επίσημο και κατηγορηματικό ποια ακριβώς είναι η θέση της χώρας  μας και αν είναι αυτή που, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, εμφανίζεται ως βασικός και επίμονος υποστηρικτής του καθεστώτος Μαδούρο.  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή