Την πιλοτική λειτουργία Δημοσίων Δομών Υγείας ανακοίνωσε ο Π. Πολάκης

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 18:11
UPD:18:14
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία 250 Τοπικών Μονάδων Υγείας, σε 65 πόλεις της χώρας.

 

A- A A+

Την πιλοτική λειτουργία Δημοσίων Δομών Υγείας ως Δομών Ημερήσιας Νοσηλείας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με στόχο την αποφόρτιση των μεγάλων νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου.

Μιλώντας σε εργαζομένους της Πολυκλινικής Αθηνών, ο κ. Πολάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα υπάρξει η δυνατότητα σχεδιασμού και ανάπτυξης ενός Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το οποίο έχει ανάγκη η χώρα, ο λαός της, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό, οι οποίοι έχουν περάσει δύσκολες στιγμές τα χρόνια της κρίσης, όσο αφορά στις εργασιακές τους σχέσεις».

Τόνισε πως από τον Οκτώβριο του 2015 έως και την 9η Φεβρουαρίου 2017, ανέλαβαν υπηρεσία 4.150 άτομα όλων των ειδικοτήτων στον τομέα της Υγείας, ενώ για άλλα 2.700 άτομα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πρόσληψης.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη 4.000 θέσεων μονοετούς θητείας στις Δημόσιες Δομές Υγείας, είπε πως 3.170 άτομα θα έχουν αναλάβει υπηρεσία έως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις που δεν καλύφθηκαν, θα επαναπροκηρυχθούν.

Σε ό,τι αφορά τις 2.000 νέες θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι ξεκινούν να προκηρύσσονται τμηματικά, ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία 250 Τοπικών Μονάδων Υγείας, σε 65 πόλεις της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία των νοσοκομείων, είπε πως «για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, τα δημόσια νοσοκομεία δεν δημιούργησαν νέα χρέη για το 2016, αντίθετα έκλεισαν τη χρονιά με πλεόνασμα 35 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2015 είχαν συνολικό χρέος 935 εκατ. ευρώ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή