Χόκινγκ: «Καταστροφή» για την επιστήμη το Brexit

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 10:27
UPD:15:26
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Οι περισσότεροι από 150 πανεπιστημιακοί που υπογράφουν την επιστολή είναι μαθηματικοί, μηχανικοί και οικονομολόγοι του Κέμπριτζ, μέλη της βρετανικής Royal Society.

A- A A+

Την υποστήριξή τους στην παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. εκφράζουν ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ και τουλάχιστον 150 πανεπιστημιακοί σε σημερινή επιστολή τους, προειδοποιώντας ότι ένα Brexit θα ήταν «καταστροφή» για την επιστήμη και την έρευνα.

Θα είναι καταστροφή για την επιστήμη και τα βρετανικά πανεπιστήμια «αν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ε.Ε.», επισημαίνουν οι πανεπιστημιακοί στην επιστολή τους, η οποία δημοσιεύτηκε στους Times, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε «απώλεια της ελευθερίας μετακίνησης των επιστημόνων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρώπης»

Οι περισσότεροι από 150 πανεπιστημιακοί που υπογράφουν την επιστολή είναι μαθηματικοί, μηχανικοί και οικονομολόγοι του Κέμπριτζ, μέλη της βρετανικής Royal Society.

Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι η επιστήμη είναι απαραίτητη για την ευημερία της Βρετανίας μακροπρόθεσμα και ότι η συμμετοχή της στην Ε.Ε. αύξησε τις χρηματοδοτήσεις για την επιστημονική έρευνα και επέτρεψε στη χώρα να προσελκύσει Ευρωπαίους επιστήμονες.

Στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί θα κληθούν να ψηφίσουν για την παραμονή ή όχι της χώρας τους στην Ε.Ε.. Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν προς το παρόν μια σαφή τάση προς τη μία ή την άλλη πλευρά, δίδοντας μόνον ένα ελαφρύ προβάδισμα στο στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., το οποίο αφήνει να διαφανεί ότι η αναμέτρηση θα είναι αμφίρροπη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή