Δύο νεκροί, 35 τραυματίες από επίθεση στη νοτιοανατολική Τουρκία

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 09:47
UPD:13:25
EURONEWS
A- A A+

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 35 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ρουκέτα στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δείχνουν Κούρδους μαχητές, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί κοντά στα συριακά σύνορα. 

Η εκεχειρία μεταξύ του ΡΚΚ και του τουρκικού κράτους κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο, με συνέπεια οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας να αυξάνονται, μεσούσης της βίας στη νοτιοανατολική χώρα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το κύμα βίας πλήττει και άλλες περιοχές της χώρας. Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον στρατιωτικών βάσεων στην Άγκυρα στοίχισε τη ζωή 29 ανθρώπων τον περασμένο μήνα. Οι αρχές δήλωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλος της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG με τη συνέργεια του ΡΚΚ.

Η Άγκυρα, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση. Οι κούρδοι αντάρτες άρχισαν αυτονομιστικό ένοπλο αγώνα στη νοτιοανατολική χώρα, που κατοικείται ως επί τω πλείστον από Κούρδους, το 1984. Έκτοτε περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι, έχουν χάσει τη ζωή τους.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή