Αυτοκίνητο: Χωρίς Citroen το WRC το 2016

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 00:51
UPD:01:44
EPA/JOSE MENDEZ

Ο επικεφαλής της Citroën Racing, Ιβ Ματόν, δήλωσε ότι οι αλλαγές του 2017 στους τεχνικούς κανονισμούς του WRC αποτελούν μια ευκαιρία για να αγωνιστεί η ομάδα με ίσους όρους με τους αντίπαλους κατασκευαστές και να χρησιμοποιήσει τα μαθήματα που πήρε μέσα από τους αγώνες.ύ;

A- A A+

Η Citroen θα παραμείνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και θα εξελίξει ένα εντελώς καινούριο αυτοκίνητο για το 2017, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο βάσει των νέων τεχνικών κανονισμών του WRC.

Η γενική διευθύντρια, Λίντα Τζάκσον, επιβεβαίωσε την απόφαση της εταιρείας να επικεντρώσει όλες τις προσπάθειες στο WRC, μαζί με τα σχέδια για να κάνει μια καινούρια αρχή στο πρωτάθλημα, στο οποίο κυριάρχησε την οκταετία 2004-2012.

«Το 2017 η εμφάνιση μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων, τα οποία σκοπό έχουν να είναι πολύ ελκυστικά, θα συμπέσει με την ανανεωμένη συμμετοχή μας. Ως εκ τούτου, όλα θα είναι έτοιμα για μας, προκειμένου να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας» υπογράμμισε.

Η παραμονή στο WRC θα σημάνει πάντως το τέλος στη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Έχοντας κυριαρχήσει στη διοργάνωση τις τελευταίες δύο περιόδους, το πρόγραμμα της Citroen θα ολοκληρωθεί στο τέλος της τρίτης χρονιάς του, το 2016.

Ο επικεφαλής της Citroën Racing, Ιβ Ματόν, δήλωσε ότι οι αλλαγές του 2017 στους τεχνικούς κανονισμούς του WRC αποτελούν μια ευκαιρία για να αγωνιστεί η ομάδα με ίσους όρους με τους αντίπαλους κατασκευαστές και να χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες που αποκόμισε, ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν θα μετάσχει στο WRC του 2016 ως εργοστασιακή ομάδα.

«Προκειμένου να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τους πόρους μας έχουμε αποφασίσει να επικεντρώσουμε όλες τις προσπάθειές μας στο σχεδιασμό και την εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου μας για το WRC» είπε. Πάντως, η ανακοίνωση της Citroen δεν κάνει αναφορά στους Κρις Μικ ή Μαντς Όστμπεργκ που ήταν οι οδηγοί στο WRC το 2015.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις